Hier bent u: zinco.be > Actueel > Persberichten > 2014

Persberichten

2014

De roes van een award
25-11-2014

Na het winnen van de Green Innovation Award op de Boom Innovatie Dag merk je pas hoeveel impact het winnen van deze prijs heeft. Naast de buzz die op de digitale snelweg ontstaat (het lijkt wel of iedereen continu alles in de gaten houdt), merken wij ook in de ‘gewone’ omgeving veel positieve aandacht.

 Lees meer

Drainage-elementen om je vingers bij af te likken
ZinCo introduceert drainage-elementen gemaakt van restproduct van rietsuiker
25-11-2014

De levensduur van een groen dak wordt geschat op zo´n 40 jaar. Maar de maatschappij verandert. Om toekomstige generaties niet onnodig te belasten, stappen steeds meer leveranciers over op duurzame oplossingen. Zo ook ZinCo. Begin dit jaar lanceerde dit bedrijf Natureline, een dakopbouwsysteem samengesteld uit elementen die zijn gemaakt met bioplastic.

 Lees meer

Zinco wint Green Innovation Award met Natureline
17-11-2014

Natureline van Zinco is tot winnaar verkozen van de Green Innovation Award 2014 in de categorie Openbaar Groen. Deze award werd een tijdje geleden uitgereikt op de Nederlandse Boom Innovatie Dag, die werd georganiseerd bij Boomkwekerij Udenhout. Peter Koop van Zinco Benelux mocht de prijs in ontvangst nemen.

 Lees meer

Zinco (Peter Koop) wint Green Innovation Award in de categorie Openbaar Groen
30-09-2014

Tijdens de Boom Innovatie Dag op donderdag 25 september zijn voor de eerste keer de Green Innovation Awards uitgereikt in de categorieën Bomen en Openbaar Groen. Fleet Services van Husqvarna en Nature Line van Zinco zijn de winnaars van de Awards.

 Lees meer

ZinCo is met zijn Natureline genomineerd voor de Green Innovation Award 2014
20-09-2014

Breng nu uw stem uit op ZinCo´s Natureline voor de Green Innovation Award 2014.

 Lees meer

Natureline
Een logische volgende stap
16-09-2014

Steeds meer leveranciers vinden de weg naar de biobased economy. Zo ook ZinCo. Sinds de zomer produceert het bedrijf de productlijn Natureline, een dakopbouwsysteem dat is samengesteld uit volledig hernieuwbare bioplastics.

 Lees meer

Parkeren en recreëren op het dak
01-09-2014

In de uitgave ‘Planten voor alle Daken’ staat in het voorwoord: “Het is snel gegaan met tuindaken in Nederland. Voor de SBR-brochure ‘Daken in ´t Groen’ uit 1992 moest voor het veldwerk worden uitgeweken naar Duitsland omdat er in Nederland nog niet zo veel begroeide daken waren. Anno 2013 is het dak inmiddels het nieuwe maaiveld geworden, waarop we intensief en extensief kunnen tuinieren.”

 Lees meer

Gewichtsbesparende daktuinsystemen sieren ROC Kellebeek College
10-07-2014

Zinco Benelux engineerde en leverde de gewichtsbesparende daktuinsystemen voor het nieuwe ROC Kellebeek College.

 Lees meer

Innovatieve duurzame primeur van ZinCo: Natureline, het dakopbouwsysteem bestaande uit hernieuwbare bioplastics
30-06-2014

Leverancier van daktuinsystemen ZinCo heeft opnieuw de grenzen van het innovatief vermogen opgezocht – en gevonden ! – met het nieuwe dakopbouwsysteem Natureline, dat is samengesteld uit volledig hernieuwbare bioplastics.

 Lees meer

De nieuwe documentatiemap van ZinCo is beschikbaar
28-06-2014

Zoals u gewend bent van ZinCo leveren wij uitgebreide informatie over onze systemen, en dat al meer dan 40 jaar! In deze 40 jaar hebben wij continu geïnvesteerd in product- en marktontwik-kelingen. Hier hoort ook van tijd tot tijd een vernieuwing van de huisstijl bij en een actualisatie van de productinformatie en -presentatie.

 Lees meer

ZinCo geeft controleschacht innovatieve impuls
28-06-2014

ZinCo heeft de ‘oude vertrouwde’ controleschacht opnieuw uitgevonden. De complete controleschacht-lijn KS heeft een innovatieve impuls gekregen waardoor de schachten gemakkelijker toegankelijk zijn en eenvoudiger te transporteren.

 Lees meer

Leeftuin op hoogte in Tholen
19-06-2014

Momenteel wordt druk gebouwd aan de noordzijde van Tholen-Stad. Hier komt op termijn de nieuwbouwwijk Vestetuin. Deze wijk bestaat uit verschillende woningen en een appartementen-complex met winkels. Het laatstgenoemde onderdeel is reeds door Dura Vermeer opgeleverd. BTL Realisatie heeft hiervoor de daktuin aangelegd.

 Lees meer

Groen pareltje groeit in Coevorder wijk Poppenhare
18-06-2014

De sedum op het energiezuinige ‘groene’ dak is al geplant en de gaten voor de aardwarmte-installatie zijn geboord. Langzaam maar zeker krijgt de nieuwe brede school In de Coevorder wijk Poppenhare vorm.

 Lees meer

Goed toeven op het dak
06-06-2014

Soms kan een foto iemand aardig op het verkeerde been zetten. Neem de foto die directeur Erik Steegman van Leven op Daken halverwege het gesprek laat zien, om te illustreren wat in dakjargon met ‘groen over grijs’ wordt bedoeld.

 Lees meer

Groene innovatie op het dak
15-05-2014

Biodiversiteit en groene daken zijn twee handen op één buik. Innovatieve gebouweigenaren leveren zelf de ecosysteemdiensten voor de directe omgeving. De groene huidtooi van hun gebouwen maakt het mogelijk water te bufferen, hittestress te verminderen en fijn stof af te vangen. Bovendien vormt de dakflora een voedselbron voor bijen.

 Lees meer

Drainagemat buffert regenwater op schooldak
06-05-2014

Een speciale drainagemat helpt de nieuwbouw van het Kellebeek College in Roosendaal te voldoen aan de eisen die de gemeente stelt aan de opvang van regenwater.

 Lees meer

De langste daktuin ter wereld
11-04-2014

Het beroemde Central Park in New York kreeg in 2009 serieuze concurrentie van het High Line Park. Waar vroeger goederentreinen reden, gaan sindsdien de New Yorkers niet alleen wandelen en in de zon zitten, maar ook genieten van het uitzicht op de Empire State Building en het Vrijheidsbeeld.

 Lees meer