Hier bent u: zinco.be > Actueel > Persberichten

Persberichten

Actuele persberichten

Amsterdamse Soho House krijgt luxueus gebruiksdak
17-09-2018

Het Amsterdamse Bungehuis aan de Spuistraat in Amsterdam werd onlangs verbouwd tot Soho House Amsterdam: een exclusieve club en verblijfplaats voor creatieve mensen uit de hele wereld.

 Lees meer

Daken benutten als inzet tegen wateroverlast
09-03-2018

De verstening van met name grote steden en de gevolgen van de klimaatverandering zijn een veelbesproken onderwerp. De overheid kijkt welke maatregelen genomen kunnen worden om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.

 Lees meer

ZinCo Life on Roofs - 60 jaar innovatie in daktuinsystemen
20-02-2018

Het begon allemaal met de ontwikkeling van een uniek afsluitprofiel waarmee de dakbedekking hoger opgezet kon worden. Hierdoor werd meer opbouwhoogte gecreëerd om zo de aanleg van daktuinen mogelijk te maken.

 Lees meer

Het multifunctioneel benutten van daken
06-06-2017

Door de klimaatverandering hebben we steeds meer te maken met piekbuien. Daardoor stellen steeds meer gemeenten en waterschappen vanuit de Watertoets de verplichting om water te bergen op het eigen perceel. Het dak is ongebruikte ruimte en kan hier ideaal voor worden ingezet. ZinCo Benelux biedt als systeemleverancier een totaaloplossing voor de inrichting van elk type dak.

 Lees meer

De meervoudige voordelen van begroeide daken
11-04-2017

Planontwikkelaars en architecten omarmen de trend steeds vaker: de toename van begroeide daken en daktuinen in binnensteden. Ze helpen bij het bufferen en opvangen van water op daken.

 Lees meer

Beaver, Butterfly and Bird Roof Gardens
19-12-2016

Laan van Spartaan is a new residential area in Amsterdam-West, the Netherlands. High apartment blocks, some over 30 meters high, border the area, whereas further inside smaller apartment blocks up to 12 meters high have been built.

 Lees meer

Nieuw groendaksysteem met maximum aan verdampings- en verkoelingscapaciteit
30-11-2016

Het is algemeen bekend dat Vlaanderen stilaan één grote volgebouwde agglomeratie aan het worden is. Het ‘betonneren’ van de natuur - waar de beplanting zorgt voor een verkoelend effect door verdamping - is verantwoordelijk voor het Urban Heat Island Effect in verstedelijkt gebied.

 Lees meer

Groene daken
21-03-2016

Begroeide daken zijn daken uitgevoerd met begroeiing, eventueel in combinatie met verharding. Op extensief begroeide daken betsaat de begroeiing voornamelijk uit Sedum, kruiden en grassen.

 Lees meer