Hier bent u: zinco.be > Over ZinCO > Over ons

ZinCo groendaksystemen – Innovatief antwoord op architectonische visies

Als fabrikant van systeemoplossingen is ZinCo een pioneer op het gebied van groene daken. We opereren al tientallen jaren met veel succes in veel landen wereldwijd. Gedreven door duurzaamheid zorgen we voor innovatieve ecologische oplossingen voor alle mogelijke groendaken (hellend, plat) zonder de waterdichte laag te penetreren.

Consequent ecologisch – Diverse systeemonderdelen voor onder groene daken

De substraatlaag die nodig is om dakgroen te laten wortelen en zich te ontwikkelen, bestaat uit minerale en organische componenten. Het hoofdbestanddeel van al onze substraten is Zincolit®, een vorstbestendig en sterk waterbufferend mineraal gemaakt van gerecyclede kleitegels. Door de juiste verhouding te zoeken tussen het Zincolit® en organisch materiaal, kan ZinCo substraten leveren die voor ieder type dak aan de juiste eisen voldoen.

Bijna al onze drainage-elementen zijn grotendeels vervaardigd uit gerecycled materiaal: Floradrain® is gemaakt van gerecycled polyethyleen; Stabilodrain® is gemaakt van thermisch gevormd polystyreen; en Protectodrain® is gemaakt van ABS-kunststof.

Kwaliteit

Kwaliteit is uiteraard ons doel. Daarom herkent u onze producten aan hun degelijkheid, bestendigheid en betrouwbaarheid. Of zoals we in dit geval ook mogen zeggen: aan hun duurzaamheid. ZinCo is al jaren internationaal actief op het gebied van groene daken. Hierdoor kunnen wij putten uit de talloze onderzoeksprojecten en ervaringen van onze uitvoerende partners in alle denkbare klimaatzones. Deze ervaringen verwerken wij vervolgens weer in onze producten en systemen.

Ondersteuning

Wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij de realisatie van een groendak? ZinCo staat voor u klaar met raad en daad, van de tekentafelfase tot en met de uitvoering. Op de pagina Productinformatie vindt u bestekteksten, CAD-details (in .pdf-, .dwg- en .dwx-formaat) en productbladen die u gratis kunt downloaden. Daarnaast staan onze adviseurs u zowel persoonlijk als via de telefoon graag te woord om onze producten en systemen toe te lichten. Indien u dat wenst bezoeken onze adviseurs u op het project om u bij te staan als het gaat om detailleringen of voor het beantwoorden van alle mogelijke vragen.

Ervaren verwerkers

Als gerenommeerd adviseur en leverancier van daktuinsystemen laat ZinCo de toepassing van onze producten alleen over aan speciaal opgeleide daktuinhoveniers. ZinCo werkt niet met exclusieve dealers, maar heeft wel een uitgebreid, landelijk dekkend netwerk van hoveniers die hun strepen hebben verdiend op het gebied van groene daken. Deze bedrijven beschikken vaak over een grote know-how die zij graag met u delen. Onze medewerkers helpen u graag aan de namen en adressen van ervaren verwerkers bij u in de buurt. Kijk op onze Contact pagina.