Hier bent u: zinco.be > Systeemoplossingen > Intensieve daken > Parkdak

Parkdak – Parklandschappen op ondergrondse parkeergarages

De systeemopbouw Parkdak is dé oplossing voor het begroenen van dekken van ondergrondse parkeergarages. Met dit systeem kunt u letterlijk het park naar het dak tillen. Ook bestaat de mogelijkheid om een kunstmatig waterpeil op het dak te houden voor beregening en waterbergingsdoeleinden. De opbouw laat het zelfs toe het dak mechanisch te belasten om zo substraat, zand en verharding makkelijk op te kunnen brengen. Hierbij geldt natuurlijk wel dat het dek de belasting aan moet kunnen.

Onder het gehele oppervlak wordt Protectodrain® PD 250 gelegd. Deze van ABS-kunststof gemaakte drainageplaat met aan de onderkant een gecacheerde rubberen mat beschermt de dakbedekking tijdens de bouwfase. Na de bouw wordt het systeemfilter TG ter afdekking over de drainageplaat gelegd waarmee de afvoer van overtollig water veilig wordt gesteld. Met een onderlaag van Zincolit Plus en een toplaag van Intensief substraat zijn de plantmogelijkheden vervolgens eindeloos.

Loop- en rijverhardingen op ondergrondse parkeergarages

Bij een park horen natuurlijk wandelpaden, parkeerplaatsen en af- en toeritten voor zwaar vrachtverkeer zoals brandweerwagens en vuilniswagens. Met Protectodrain® is dit allemaal mogelijk. Of het nu gaat om klinkers, tegels of betonplaten, op de systeemopbouw Parkdak kunt u, net als op het maaiveld, uw ontwerp werkelijkheid laten worden. Daarnaast kan ook de vol rubberen mat Elastodrain® EL 202 worden gebruikt wanneer de beschikbare opbouwhoogte wat minder is.

Systeemopbouw:

  • Beplanting
  • Intensief substraat, maximaal 35 - 40 cm
  • Zincolit Plus
  • Systeemfilter TG
  • Protectodrain® PD 250
  • Scheidings- en glijfolie TGF 20
  • Dakconstructie met wortelwerende waterafdichting

Specificaties

 

Opbouwhoogte:

vanaf 40 cm

Waterverzadigd gewicht:

vanaf ca. 600 kg/m²

Waterbuffering:

vanaf ca. 180 l/m²